Aziziye Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Aziziye Ziraat Odası > Haberler > AZİZİYE ZİRAAT ODASINDAN KADIN ÇİFTÇİLERE 8 MART KUTLAMASI

AZİZİYE ZİRAAT ODASINDAN KADIN ÇİFTÇİLERE 8 MART KUTLAMASI

AZİZİYE ZİRAAT ODASI TARAFINDAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR KUTLAMA PROGRAMI YAPILDI

AZİZİYE ZİRAAT ODASI TARAFINDAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BİR KUTLAMA PROGRAMI YAPILDI.

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Aziziye Ziraat Odası tarafından kadın çiftçilerimize yönelik bir kutlama ve eğitim programı düzenlendi. Erzurum’un tarihi mekanlarından Müceldili Konağında yapılan Programa Oda Yönetim Kurulu Başkanı Şahset KARAMAN, Tarım Danışmanları, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Nesrin YILDIZ, Erzurum Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Ayşe GÜROL ve yaklaşık 40 kadar kadın çiftçi katıldı.

            Anma programının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu başkanı Şahset KARAMAN yaptı. KARAMAN konuşmasında, Kadının yaşamımızda ve tarımsal üretimdeki yerinin önemini belirten bir konuşma yaptı. Kadınlarımız üretmese toplumumuzun aç kalacağını, kadınlarımızın tarım alanındaki gayretleri sonucunda Ülke insanımızın ayakta durduğun, bu nedenle kadınlarımızın her zaman başımızın tacı olduğu şeklinde bir konuşma yaparak, sadece 8 martlarda değil, yılın her gününde kadınlarımızın takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

            Anma Programında konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nesrin YILDIZ, böyle anlamlı bir günde çiftçi kadınlarımızın bir araya getirilip onurlandırılmasının, bir kadın olan kendisini de çok memnun ettiğini, kadının tarımsal üretimde ne kadar önemli görevleri yerine getirdiklerini, kendisinin de bu tür organizasyonda hangi görevler verilirse severek yerine getireceğini belirterek programı düzenlediği için Sayın Oda başkanımızı ve görevlileri kutladı.

            Anma programında söz alan Prof. Dr. Ayşe GÜROL da kutlama programının örnek bir çalışma olduğunu ve memnuniyetini dile getirdi. Sayın GÜROL, çalışma hayatında insan sağlığı, özellikle kadın sağlığı üzerine genişçe bir konuşma yaptı.

            Programdan sonra Katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Kadın çiftçilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Kadın çiftçilerimiz kendilerinin böyle bir günde hatırlanmasının onur verici bir çalışma olduğunu, bundan dolayı Ziraat Odasına ve Tarım Danışmanlarına memnuniyetlerini ifade ederek yaklaşık 3 saat süren toplantı sonlandırıldı.